Napolitaans draadjesvlees
- 500 gram magere runderlappen
- 500 gram vleestomaten in schijfjes
- 500 gram uien in ringen
- 2 tenen knoflook
- oregano
- zout en peper
- bloem
- olie om in te bakken
- 2 el koksroom
De runderlappen zouten en peperen en insmeren met bloem.
Het overtollige bloem er af schudden en het vlees in de olie op hoge temperatuur aan beide zijden bruin bakken.
Het vlees uit de pan nemen en de uien en de knoflook in het vet lichtbruin bakken samen met de tomaten, op een matig vuur. Het vlees erboven op leggen en met ruime hand oregano erover strooien.
Laat het geheel vervolgens 2,5 à 3 uur zachtjes stoven.
Het overtollige bloem er af schudden en het vlees in de olie op hoge temperatuur aan beide zijden bruin bakken.
Het vlees uit de pan nemen en de uien en de knoflook in het vet lichtbruin bakken samen met de tomaten, op een matig vuur. Het vlees erboven op leggen en met ruime hand oregano erover strooien.
Laat het geheel vervolgens 2,5 à 3 uur zachtjes stoven.
Lekker met spruitjes met uitgebakken spekjes, sla en gekruide aardappeltjes in de schil.
Wijntip: Farnese-Montepulciano d'Abruzo 2005.
Met dank aan: Vlamindepan.nl
Cees Heijdel