Postelein salade

  • 400 gr postelein
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • paprika-poeder
  • 1 rode ui
  • 250 magere spekjes
  • 1 appel

Voor de dressing:

  • 4 eetl. olie
  • het sap van 1 citroen
  • 2 theel. mosterd
  • 2 takjes peterselie-fijngehakt
  • een snuifje zout
  • 1 fijngesnipperd uitje
  • 2 kleine appeltjes in kleine stukjes
  • 1 theel. paprikapoeder

Bak de spekjes en laat ze afkoelen
De postelein wassen en laten uitlekken.
Meng de olie en het citroensap en voeg mosterd, zout en peterselie toe.
Doe de uiensnippers er ook door, samen met de lepel paprika-poeder.
Snij de postelein in kleine stukjes.
Doe dit ook met de appel.
Meng alles door elkaar.

Cees Heijdel

cees@heijdel.nl