Tartiflette of reblouchon
![Plaatje ingredienten](jpg/Ingredienten.webp)
- 8 aardappelen, geschild, goed afgedroogd en in zeer dunne schijfjes gesneden (2 mm)
- 8 eetlepels spekblokjes
- 2 teentjes look, fijngehakt
- 2 uien, in fijne schijfjes gesneden
- een 3 tal klontjes boter
- tijm en laurier, peper en zout, lookkruiden
(400 ml) droge witte wijn
Voor het gratineren:
- 2 Reblochon kazen
- indien gewenst: Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden of Spaghettikruiden
![Plaatje bereidingswijze](jpg/Bereidingswijze.webp)
- Oven voorverwarmen op 175 graden.
- Schil de aardappelen, was ze, droog ze goed af en snijd in dunne schijfjes van 2 mm dikte.
- Neem een kom en meng hierin de aardappelschijfjes met de stukjes spek, het fijngehakte knoflook, de fijngesneden uien, peper en zout, tijm, laurier en lookkruiden: alles goed mengen.
- Neem een ovenvaste pan, laat hierin goed wat boter smelten en voeg er het aardappel-spek-ui mengsel aan toe. Laat een 3 tot 4 tal minuten stoven.
- Kruid en blus met wijn tot alles net onder staat.
- Dek de pan af met aluminiumfolie en zorg ervoor dat de rand vrij blijft zodat de stoom kan ontsnappen en breng aan de kook:
- Zet de pan 25 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
- Snijd de kaas in 2 grote schijven en leg nu pas de kaas met de korst naar beneden op de aardappelen. Strooi er indien gewenst Italiaanse, Provençaalse of spaghettikruiden over.)
- Zet de pan 10 minuten in de oven onder de gril en uw tartiflette recept is tot in de perfectie uitgevoerd.
![Plaatje bijzonderheden](jpg/Bijzonderheden.webp)
Gemaakt met de Cramer Koffergrill door Gerard. Hij stuurde mij dit recept uit "De Franse Keuken"??
![Plaatje mail](jpg/mail1.webp)
![Plaatje printen](jpg/print2.webp)