Vissoep Jambalaya  

  • Trinity: (Holy Trinity is een mengsel van ui, bleekselderij en groene paprika en wordt in heel veel Cajun- en Creoolse gerechten gebruikt.)
    • 3 a 4 stengels bleekselderij
    • 2 uien
    • 1 groene en rode paprika
  • 250 gram chorizo (in blokjes)
  • 25 gram boter
  • 1 flinke eetlepel bloem
  • 200 gram rijst
  • 250 gram (stevige) witvis
  • 250 gram gepelde garnalen (groot)
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels Cajun kruidenmix:
  • zout
  • zwarte peper
  • knoflookpoeder

Snipper de ui, de steel van de bleekselderij en de paprika. Snijd chorizo in blokjes. Verhit boter in een braadpan en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg de bloem erbij en maak hiervan een roux. Vul het aan met ca 1,5 liter water. Schep de Trinity en de kruidenmix erdoor en smoor het geheel circa 5 minuten. Voeg de chorizo toe en laat het geheel ca 30 minuten sudderen. Halverwege even doorroeren. Schep de garnalen, de witvis en peterselie erdoor en warm het gerecht nog ca. 2 minuten goed door. Voeg een bouillonblokje toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Serveer met de rijst

Met dank aan Ria Bartels!

Loes

loes@fickweiler.nl