Sluiten
  1. Aanrader
  2.   - Alle
  3.   - Draadjesvlees
  4.   - Overige
  5. Recept sturen
  6. Genootschap
  7. Kunst
  8. Disclaimer
Menu

Logo Auke Reparatie Logo Auke Reparatie Logo Auke Reparatie


Pindakaas Soep (8-10 personen, vega)

Plaatje ingredienten

  • scheutje olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bosjes à 4 lente-/bosuitjes
  • stukje gember
  • 500 gram taugé
  • 2x 60 gram tomatenpuree
  • 600 gram 100% vega pindakaas
  • 3 liter water
  • 6 vega groentebouillon tabletten (1 per 1/2 liter)
  • grote scheut havermelk/sojamelk/kokosmelk.
  • beetje paprikapoeder
  • beetje peper
  • 2-3 limoenen
  • ongezouten pinda's
  • sambal
  • voldoende stokbrood en/of geroosterd brood (eventueel met boter en/of wat olijfolie

Plaatje bereidingswijze

Voor de soep:
Maak de uien schoon, snijdt ze fijn en bak ze in de grote soeppan in een scheutje olijfolie.
Voeg de schoongemaakte en fijn gesneden knoflook toe.
Af en toe omroeren, zodat alles lekker gaat bakken.
Schil de gember en snijdt de gember in kleine stukjes. Doe ze erbij en roer even om.
Snijdt de taugé een paar keer door en doe ze als de uien glazig worden, ook in de pan. Lekker door elkaar roeren.
Doe als alles een beetje begint te (roer-)bakken, ook de tomatenpuree erbij en weer even roeren.
De pindakaas erbij en, jawel, even kracht zetten en ook door elkaar roeren.
Nu het water erbij en de bouillonblokjes. Alles door elkaar roeren.
Een uurtje lekker net laten pruttelen en af en toe even door roeren.
Heb je haast sla dan het laten afkoelen over, anders uitzetten, afkoelen en even laten rusten.
Nu een grote scheut havermelk/sojamelk/kokosmelk er bij, wat paprikapoeder en peper.
Het geheel met een mixer pureren.
De soep nog even laten koken om te laten binden en te laten indikken.
Rasp van 1 limoen de schil en voeg de geraspte schil met het sap van die limoen toe aan de soep. Roeren.
Proeven en eventueel nog iets wat je denkt te missen toevoegen.
Lekker heet opdienen.
 
Voor op tafel om naar smaak, individueel, toe te kunnen voegen:
- snijdt 1 bosje (overgebleven) lente uitjes fijn in een schaaltje
- snijdt 1-2 (overgebleven) limoenen in plakjes in een schaaltje
- doe de ongezouten pinda's in een schaaltje
- zet de sambal erbij voor de liefhebbers van pittige soep

Plaatje bijzonderheden

Heerlijk met stokbrood en/of geroosterd brood (eventueel met boter en/of wat olijfolie.

Helemaal niet erg als je soep overhoudt, die kans is trouwens klein. Smaakt een andere keer, opgewarmd, minstens zo lekker. Eventueel wat extra water en een extra  bouillontablet toevoegen.

Plaatje printen