Vlaamse draadjesvlees stoverij - Ria


- 2 uien
- 1 kg rundvlees
- 1 flesje Bernardus abt 12
- 2 blaadjes laurier
- enkele takjes tijm
- 1 kruidnagel
- 2 el Luikse appel /peren stroop
- 1 stevige bruine boterham
- 2 el scherpe mosterd
- 1 scheutje natuurazijn
- peper en zout

Wrijf het vlees in met zout en peper en bak het rondom bruin in de boter in een zware stoofpan.
Voeg de uien toe en laat even meebakken.
Voeg vervolgens de Bernardus abt 12 toe en laat het mengsel goed aan de kook komen.
Nu de laurier, tijm, de kruidnagel, de Luikse appel/peren stroop en een scheutje natuurazijn toevoegen zodat het vlees net onderstaat.
Smeer de boterham aan twee kanten in met de mosterd en leg die in de pan op het vlees.
Laat nu in ongeveer 2,5 tot 3 uur rustig pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.


Ria Langeraert
