Hutspot met klapstuk

  • 1000 gr klapstuk
  • 1 liter groentebouillon
  • 1/2 theelepel zout
  • 1500 gr aardappelen
  • 1 witte uien
  • 2000 gr winterwortelen
  • peper

Kook het klapstuk in minstens 1 1/2 uur in een krachtige groentebouillon gaar (voeg zo nodig zout toe)
Laat het klapstuk wat afkoelen en snijd het in stukken
Schil en was de aardappelen
Snijd de ui in stukjes
Was de wortelen
Kook de wortelen en de ui in 30 minuten gaar
Kook de aardappelen in ruim water in 20 minuten gaar
Giet de wortelen, de ui en de aardappelen af, stamp ze door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe .
Voeg de klapstuk toe.

Klapstuk is rund(draadjes)vlees dat gesneden is van de borst .Het vlees is doorregen met kleine vetrandjes die het vlees een karakteristieke smaak geeft.

Reint

reint@fickweiler.nl