Hongaarse goulash

  • Boter of olijfolie
  • 3 eetlepels Paprika poeder
  • 3 tenen knoflook
  • Peper
  • Zout
  • Laurierblad
  • Bakje champignons
  • 4 grote tomaten
  • 2 grote uien
  • 6 paprika's
  • 750 gram runderlappen
  • 250 gram magere spekjes
  • Bouillon of bouillonblokjes

Snij de helft van de uien
Snijd de helft van de tomaten
Snijd de helft van de paprika
Maak de knoflook schoon en fijn

Boter of olie in de pan
Bak de spekjes uit
Als ze bijna klaar zijn champignons er bij
Als de champignons en de spekjes klaar zijn haal je ze uit de pan
Knoflook even aanbakken
Braad de runderlappen aan
Haal de runderlappen uit de pan
Fruit de uien
Als de uien bijna klaar zijn doe dan de paprika en de tomaten er bij
Even doorbakken
Vlees, spekjes en champignons weer terug.
Afblussen met water/rode wijn/bouillon

Nu anderhalf uur laten sudderen
Snijd de rest van de groenten
In laten koken op hoog vuur
De rest van de groenten er bij aanbakken (beetgaar)
Eventueel binden met maizena
Opdienen

Cees

cees@heijdel.nl

Website inzender:

www.heijdel.nl