Mediterraan draadjesvlees

  • 850 gr riblappen
  • peper en zout
  • 4 dl rode wijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • 3,5 dl rundvleesbouillon
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes verse tijm
  • 12 teentjes knoflook
  • 3 rode uien
  • 12 partjes zongedroogde tomaten
  • 50 gr zwarte olijven gehalveerd
  • 2 el kappertjes

Vlees kruiden en bakken, afblussen met rode wijn, rode wijn azijn en bouillon.
Laurier en tijm toevoegen, Teentjes knoflook uit de schil aan vlees toevoegen.
Ui fruiten + tomaat, olijven en kappertjes aan het vlees toevoegen. 2 uur stoven.

Lekker met aardappelpartjes in de schil met rozemarijn en zeezout en sla melange met cesar dressing en croutinos.
Voor diegene die niet zo van sla houdt: worteltjes, erwtjes en appelmoes.
Toe adviseer ik: Voor de kaas liefhebber, een kaasplankje met old premium Beemster en voor de zoetliefhebbers, chocolade mousse met room.

Arnold

arnold@fickweiler.nl