Sajoer boontjes tofu
- 500 gr gebroken sperziebonen
- 540 gr tofu roerbakreepjes, pittig gekruid
- 4 eetlepels olie
- 200 ml kokosmelk
- 200 gr boemboe voor sajoerboontjes
- 4 tomaten
- 275 gr notenrijst
De tomaten in blokjes snijden.
Een pan water opzetten.
Zodra het aan de kook is de notenrijst toevoegen.
Weer aan de kook brengen en 8 minuten laten koken.
Afgieten. Laat de rijst met de deksel op de pan nu 16 minuten staan.
In een pan met ruim water en zout sperziebonen 5 min. koken.
De tofu droogdeppen. In een wok de olie verhitten en de tofu rondom bruinbakken.
De sperziebonen 4 min. laten meebakken. De kokosmelk, boemboe voor sajoer, de tomaatblokjes erdoor roeren.
Het geheel 7 min. zachtjes laten sudderen.
De rijst nog even doorscheppen en alles opdienen.
Als voorgerecht: een heerlijke ossestaartsoep.
Serveren met een lekker fris glas Undurraga rose.
Als nagerecht: Tiramisu, dessert al mascarpone en/of blokjes oude kaas.
Daarna maakt een kopje koffie het geheel helemaal af.
Arnold