Sluiten
  1. Aanrader
  2.   - Alle
  3.   - Draadjesvlees
  4.   - Overige
  5. Recept sturen
  6. Genootschap
  7. Kunst
  8. Disclaimer
Menu

Logo Auke Reparatie Logo Auke Reparatie Logo Auke Reparatie


Draadjesvlees India

Plaatje ingredienten

  • 750 gram magere runderlappen
  • 3 grote uien
  • 1,5 eetlepel milde kerrie
  • 100 gram geraspte kokos
  • 0,5 liter runderbouillon
  • 2 eetlepels azijn
  • peper en zout
  • olijfolie

Plaatje bereidingswijze

Snijd het vlees in stukjes en strooi er peper en zout over.
Snijd de uien in kleine stukjes.
Braad de uien lichtbruin in de olie en schep ze uit de pan.
Voeg nog wat olie toe en braad het vlees aan.
Als het vlees bruin is, schep je de kokos en de kerrie erdoor.
Daarna komen de uien er weer bij, samen met de halve liter bouillon.
Het vlees moet dan net onder staan.
Voeg 2 eetlepels (kruiden-)azijn toe, dat zorgt ervoor, dat het vlees extra mals wordt.

Doe het deksel op de pan en laat het vlees minstens 2,5 uur op een laag pitje gaar stoven.

Plaatje bijzonderheden

Lekker met pandan-rijst. Als groenten kun je er boontjes en een frisse salade bij serveren, bijvoorbeeld met kleine stukjes tomaat, komkommer en appel.

Plaatje mail

loes@fickweiler.nl

Plaatje printen