Draadjesvlees in chilisaus
![Plaatje ingredienten](jpg/Ingredienten.webp)
- 500 gram runderlappen of sucadelappen
- 250 gram champignons
- 3 uien
- 5-6 tomaten
- 1-2 flesjes chilisaus (zoete) van 250 ml
- knoflook
- laurierblad
![Plaatje bereidingswijze](jpg/Bereidingswijze.webp)
Bak het vlees gekruid met peper en zout in grove stukken aan in boter. Voeg daarna de gesneden tomaten, uien en champignons toe ( mag grof gesneden zijn). Pers wat knoflookteentjes uit ( naar smaak 1-3 stuks) en voeg toe. Laurierblaadje erbij en daarna het flesje chilisaus toevoegen. Laten sudderen op een laag pitje totdat het vlees gaar is. Duurt een aantal uren.
![Plaatje bijzonderheden](jpg/Bijzonderheden.webp)
Naar smaak varieren met een scheutje ketjap manis of chilipoeder. Ligt eraan of je van pittig houdt.
Dit smaakt heerlijk bij rijst of aardappels(puree) en een frisse salade, brocolli en/of boontjes.
![Plaatje mail](jpg/mail1.webp)
![Plaatje printen](jpg/print2.webp)