Snelle Stoof van draadjesvlees
- 900 gr Scharrelrundvlees
- 200 gr Honig Kruidenpasta
- 1 kg Hutspotpakket (700 gr wortel, 300 gr ui)
- 250 ml wijn
- 250 ml water
- olie of boter
Snijd het vlees in blokken van 2-3 cm.
Verhit de olie of de boter in een hapjespan of braadpan en bak hierin het vlees, in porties, in een paar minuten op hoog vuur lekker bruin.
Voeg het hutspotpakket toe en laat dit een paar minuten meebakken.
Daarna de kruidenpasta er door roeren.
Voeg de wijn en het water toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Laat het geheel dan op een laag vuur met het deksel op de pan 40-60 minuten stoven.
Af en toe even kijken, roeren en zonodig vocht toevoegen.
Eventueel op het laatst wat laten indikken door de deksel van de pan te halen en het vuur wat hoger te zetten.
Voor als je toch lekker stoofvlees wil eten, maar het vlees geen uren wil laten sudderen, heeft Honig een kruidenpasta ontwikkeld.
Lekker met:
Een combinatie van verschillende soorten sla: Bladsla, veldsla en IJsbergsla
Appelcompote
Gebakken aardappelpartjes in de schil
Drink er een heerlijke Berberana, Red Dragon, Tempranillo 2007 bij.
arnold