Draadjesvlees jammie - jammie

  • 700 gr magere runderlappen
  • 250 grookte magere spekblokjes
  • wat peper en zout
  • wat olijfolie
  • 6 sjalotjes
  • 180 gr (uitgelekte) zongedroogde tomaten
  • 90 gr pesto rosso
  • 190-380 ml vleesfond of bouillon
  • 2 glazen wijn
  • 400 gr champignon roerbakmix
  • bestaande uit
  • 200 gr champignons
  • 100 gr prei
  • 100 gr rode ui
  • wat peterselie

Bestrooi de runderlappen met wat peper en zout en snijdt ze in blokken.
Maak de sjaotjes schoon en snijdt ze fijn.
Bak het vlees, de spekblokjes en de sjalotjes lekker bruin in de olijfolie. Eventueel in porties bakken. Als er veel vocht uit het vlees of de spekblokjes komt dit vocht wegscheppen er moet gebraden worden niet gekookt.
Als alles lekker gebakken is, het vuur laag zetten en de gedroogde tomaten en de roerbakmix erbij doen. Twee glazen wijn toevoegen en even doorroeren.
Daarna aanvullen met het vleesfond tot het geheel net onder staat.
Nu 2 tot 3 uur laten pruttelen. Af en toe een keer roeren en eventueel wat vocht toevoegen.
Een kwartier voor het eten de pesto er door roeren.

Arnold

arnold@fickweiler.nl