Draadjesvlees met abrikozen uit de oven

  • 750 gram magere runderlappen
  • 250 gedroogde abrikozen
  • 2 borrelglaasjes (pruimen-)jenever
  • 2 uien
  • 1 winterwortel
  • 2 dunne preien
  • olijfolie om in te bakken
  • rode wijn
  • 1 runderbouillontablet
  • 1 theelepel gedroogde thijm
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout naar smaak

De abrikozen halveren en laten wellen in de jenever. De oven voorverwarmen op 140 graden met onder en bovenwarmte.
Uien, prei en wortel schoonmaken en in stukken snijden. Het vlees in stukken snijden en aan alle kanten aanbakken in de olijfolie (eventueel in 2 delen) in een braadpan die later in de oven kan. Het vlees uit de pan scheppen en de groenten even aanbakken in het overgebleven bakvet. Daarna het vlees er weer bij scheppen en alles door elkaar roeren. Langs de rand van de pan de wijn erbij gieten en de bouillontablet erboven verkruimelen. Zonodig het vocht aanvullen met water, totdat het vlees net onder staat. De tijm en de laurier erbij doen en het geheel in de voorverwarmde oven schuiven. Na anderhalf uur de abrikozen toevoegen en het vlees nog anderhalf uur langer laten pruttelen in de oven.

bereidingstijd: ca. 30 minuten
oventijd: ca. 3 uur.
Lekker met gebakken aardappeltjes en veldsla met stukjes tomaat.

Loes

loes@fickweiler.nl