Hete hachee

  • 750 gr borstlappen
  • 600 gr gepelde en in ringen gesneden uien
  • 500 gr rode kool (fijngesneden)
  • 100 gr boter
  • 6 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 dl wijn
  • 6 gr suiker
  • 50 gr spekblokjes
  • Theelepel mosterd
  • Theelepel kaneel
  • Theelepel sambal oelek
  • Peper
  • Zout
  • instantjus + opgegeven hoeveelheid water

Bereiding:
De borstlappen in kleine stukken snijden en kruiden met peper en zout
Boter smelten in een grote pan
Als de boter bruin is de stuken borstlap bruinbakken
Wanneer de stukjes vlees bruin zijn de uien toevoegen
Als de uien glazig beginnen te worden de jus bijvoegen tot alles onder staat
De wijn en de suiker er bij doen en goed doorroeren
De sambal, kruidnagels, kaneel, mosterd en laurierblad er bij doen
Met het deksel op de pan 2,5 uur zachtjes laten stoven
Verwijder de kruidnagels en laurier
Spekjes toevoegen en het geheel nog een half uur laten pruttelen
Voeg de rode kool toe
Ongeveer een half uur laten meekoken
Dit gerecht met 700 gram gekookte aardappels opdienen

Reint Fickweiler

reint@fickweiler.nl