Aardappel salade

  • 700 gram aardappelen (vastkokend of iets kruimig)
  • 2 bosuitjes
  • Speciaal soort ham met veel smaak (parma of serrano bijv.)
  • 200 ml magere yoghurt
  • 20 ml yofresh of halfvolle fritessaus
  • 2 el pittige grove mosterd
  • Zout en peper
  • Citroenmelisse (vers als het kan) 

Schil de aardappels.
Snij ze in kleine stukken en kook ze ongeveer 10-15 min (tot ze gaar zijn).
Was de bosuitjes. Snij ze in ringen en doe ze in een kom.
Meng de yoghurt met yofresh (oid) en doe daar ook de mosterd bij. 
Scheur de ham in stukjes boven de kom en doe het bij de uitjes. 
Snij de aardappels in evengrote (maar grove) stukken en voeg het bij de rest. 
Doe de saus eroverheen tot jij denkt dat het genoeg is en meng het geheel. 
Hak de citroenmelisse fijn en strooi het boven het geheel
Dan nog versgemalen zwarte peper en zeezout erboven doen

Cees Heijdel

cees@heijdel.nl